Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁVĚREČNÝ VÝLET oddílu SPV "ZA POHÁDKOU"

17. 6. 2012

Chceme poděkovat všem účastníkům našeho putování a cvičitelům, jejich rodinným příslušníkům a kamarádům, kteří nám pomohli vše připravit. Náš dík patří jmenovitě:

Pepovi a Jáje Ulrichovým, Aleně, Tondovi a Nikole Bartošovým, Jirkovi Válkovi, Veronice Vodrážkové,  Renatě Burdové, Mileně Michetschlägerové, Janě Richtrové a vílám: Petře Burdové, Elišce Kučerové, Pavle Šachové a Pavlíně Šimkové. 

Děkujeme Martinu Gorukovi z agentury Sommer Paradies za půjčení lodí a  Rozárce s Jardou z restaurace Zrcadlová Koza za poskytnuté zázemí.        

 Petra Šimůnková a Jirka Richtr

 

Jak jsme putovali za pohádkou

Ráno jsme se rozdělili do čtyř skupin a postupně jsme se vydali na trasu od naší sportovní haly na zámek Hrubý Rohozec. Cesta byla vyznačená fáborky a na každém rozcestí zpestřená o otázky z oblíbených večerníčků. Kdo znal správné odpovědi nebloudil a došel přímo do zámecké zahrady.   

Na zahradě už na nás čekala víla Amálka a její tři kamádky. Po splnění úkolů připravených vílami - poskládaní obrázků, skákání v pytli nebo přes švihadlo a nasbíraní kytičky pro Amálku, jsme v zahradní jeskyni objevili poklad - truhličku plnou sladkých dukátů. 

Ze zámku jsme se vydali do pozámčí a cestou k bývalému koupališti jsme ještě potkali makovou panenku, námořníky, vodníka a čaroděje. Opět jsme plnili jejich úkoly - prolézání pavučinou, střelba prakem, sbírání korálků v potoce a lov rybiček. Vodník nepustil nikoho dál bez pěkné písničky nebo básničky.

Na koupališti jsme si vyzkoušeli připravenou lanovou překážku a slack line (speciální popruh určený k chůzi po laně). Odpočatí a občerstvení jsme se vydali na vlak, který nás odvezl na Malou Skálu.

Pro poslední část našeho výletu z Malé Skály k Zrcadlové Koze jsme si vybrali řeku Jizeru, kterou jsme "spluli" na raftech. Vzhledem ke stavu vody není možná slůvko spluli to pravé, někteří museli občas opustit loď a vodní turistiku vyměnit za pěší. Bylo takové horko, že to snad nikomu nevadilo.

Opálení, hladoví a unavení jsme doputovali k Zrcadlové Koze. Z poslední sil jsme nasbírali dříví, rozdělali oheň, poseděli, opekli buřty a navečer jsme se rozešli do svých domovů.  

 

 

          

   

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Závěrečný výlet 16.6.2012

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář